Gebruiker:SjorsK/sandbox

Uit Limesco Wiki
< Gebruiker:SjorsK
Versie door SjorsK (overleg | bijdragen) op 13 feb 2012 om 20:49 (Community Q&A)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat is er gebeurd?

De laatste maanden is er veel rondom Limesco gebeurd. De Founders zijn bezig met de oprichting van de BV, De Vereniging is opgericht. De LTE veilingen komen er aan, er is onderhandeld, er is een Wiki opgezet.

Kortom: Te veel om op te noemen.

Oprichting BV

De oprichters van de BV zijn momenteel bezig met de oprichting. Op dit moment zijn er genoeg aandeelhouders die de "Limesco-idealen" hebben en het business modelbusiness model is goedgekeurd. Daarnaast worden op dit moment de statuten door de aandeelhouders bekeken, hiervan is de inhoud geheim omdat er persoonlijke gegevens in verwerkt zijn.

De Conceptstatuten weiken af van een "Normale BV" om de kans te minimaliseren dat Limesco BV geen "Kwaardaardig Bedrijf" word en de "Limesco-idealen" optimaal te waarborgen.


Status van oprichting Limesco BV (11-02-2012)
Genoeg Aandeelhouders? Ja
Onernemingsplan Goedgekeurd? Ja
Via de notaris opmaken van de eerste versie conceptstatuten Concept klaar, wachten op goedkeuring van aandeelhouders
Openen bankrekening voor Limesco B.V. Afspraak gemaakt bij de Rabobank.
Storten van aandelenkapitaal door aandeelhouders Nee
Accorderen van conceptstatuten door aandeelhouders Nee
Bij de notaris opmaken van oprichtingsakte Nee

De Vereniging

De informele Vereniging Limesco is inmiddels door Koen "GMC" Marten opgericht. Om lid te worden kan lid te worden kan je altijd mailen naar lidworden@limesco.org.

Als lid van de vereniging geniet je van de volgende voordelen:

  • Leden kunnen lid worden van de Limesco-Leden mailinglijst.
  • Leden kunnen toegang krijgen tot de Limesco Wiki.
  • Leden kunnen kunnen mogelijkheid om een Limesco Abonnement af te nemen(Wanneer deze uitgegeven worden).
  • Leden kunnen deelnemen aan de Algemene Leden Vergadering

Community Q&A

Q&A uit de mailinglist.

Q: Gaan jullie regelmatig naar conferences toe?
A: Ja, we zijn bijvoorbeeld recent naar eth0 gegaan om zo ons kenbaar te maken voor een wijder publiek.


Is het mogelijk om bij het beging van Limesco 10GB aan data te verstoken?
Oorspronkelijke mail Ja

Q Ik zie een mobiel device (als een telefoon of tablet) zeker wel als een valide data 'endpoint' en zou ook graag mijn irc shell ipv op een VPS 'ergens' gewoon in een screen in mijn broekzak hebben. Aangezien dit makkelijk >10GB per maand aan verkeer genereert is dit behoorlijk onhaalbaar met de huidige modellen van exploitatie in de markt.

Toch lijkt het me wel een toekomst die wenselijk is .. zeker met aankomende diensten als HSOPA (100mbit full duplex op je telefoon) zal dit probleem alleen nog maar duidelijker naar boven komen in de komende jaren.

Hoe moeilijk/onmogelijk zou het nou zijn om een _echte_ flatfee 'doe maar' data verbinding aan te bieden?
A Op het meest praktische niveau: zodra Limesco van start gaat, kan dat nog niet meteen. Limesco betaalt zelf alles continu, dus bellen per seconde, sms per unit, etcetera -- behalve data. Data gaat in bestaande bundels die T-Mobile zelf zakelijk aanbiedt. Om dat te veranderen moeten we zelf GPRS-endpoints gaan bouwen, en dat gaat geld kosten. Ik denk dat er een meerderheid vóór is om onze eerste winsten daaraan uit te geven, omdat het een veelgevraagde feature is, maar dat zal de toekomst uitwijzen.

Maar zodra we dat uit de weg hebben, zijn we er nog niet. Zelfs als we zelf dataverkeer kunnen factureren zullen we nog steeds per, zeg, 100 kb af moeten rekenen. Er zijn voordelen en nadelen aan een flatfee-model voor data en ik kan er vooral twee bedenken:

  • Een voordeel is dat mensen niet meer op hoeven te letten hoeveel data

ze gebruiken. Bestaande leden worden daar blij van, en nieuwe mensen zullen daarvoor naar Limesco komen, en dat betekent meer schaalvoordeel.

  • Een nadeel is dat wij de doelgroep hebben die veel data verstookt. Het

is dus voor ons bijna "gevaarlijk" te noemen om flat-fee aan te bieden: er zullen mensen zijn die daar ook flink gebruik van gaan maken en ons gemiddelde zal dus hoger liggen dan het bij, zeg, Vodafone lag toen ze die modellen nog gebruikten.

Zo'n flat fee-model is eigenlijk gek van beide kanten. De operator ziet een gemiddeld dataverbruik en kiest de prijs van het model zo dat ze een goede marge overhouden. Maar dat hangt erop dat het gemiddelde hetzelfde blijft, en dát hangt erop dat er mensen benadeeld zullen worden door het model (omdat ze significant minder dan het gemiddelde gebruiken). Haal je die mensen weg, dan stijgt de prijs, worden weer meer mensen benadeeld, en uiteindelijk is niemand meer blij (dat is wat er de afgelopen maanden is gebeurd bij andere operators, en ik vermoed dat zoiets bij Limesco nog veel harder zou gaan).

Ik vind dat we het zeker moeten overwegen, maar daarbij in gedachten moeten houden dat het vrij risicovol is. Ik weet niet dat Limesco zo'n model al dan niet aan gaat bieden (dat besluit ligt straks bij ons allen gezamelijk), maar hopelijk zie je de praktische problemen (maar zeker ook de mogelijkheden) ervan. Persoonlijk vind ik dat het model precies die transparantie en continuïteit weghaalt die wij nu juist de afgelopen maanden in de kern van Limesco hebben verwerkt.

<tbd>

Wiki

De community heeft een Wiki voor Limesco gestart, de Wiki is hier te vinden

Waar zijn we verder nog mee bezig?

tbd